image-(29)

    Bleacher Seating for 800 and a Custom Press Box for Bishop Tonnos Catholic Secondary School

    Posted by Ryan Wilby

    Sep 26, 2017 4:51:33 AM

    bleachers-and-press-box-bishop-tonnos.jpg

    Located in the world-renowned Niagara Escarpment, made famous by the towering waterfalls that have made the region so popular in both Canada and the United States, is Bishop Tonnos Catholic Secondary School.

    Just north of the falls, the school is located in Ancaster, Ontario, a former municipality of Hamilton, which was one of the oldest European communities established in present-day Ontario.

    Founded in 2004, Bishop Tonnos provides an excellent broad-based, balanced education to help young people grow to their fullest potential, with a deep-rooted focus on the Catholic Faith. While there is certainly a great deal of focus on academics, the school is also home to the Titans, who represent the school athletically in the community.

    Offering an enriching opportunity for students to participate athletically, the school is home to teams in a variety of sports such as badminton, basketball, field hockey, ice hockey, football, soccer, swimming, track and field and more.

    In response to the school’s burgeoning athletics program, officials approached our team when looking for a seating solution for their football and soccer field. With a growing fan base from both within the school and around the community, the school was looking for an inclusive bleacher solution to suit their specific needs.

    In addition to simply seating spectators, the school was looking for a completely accessible solution that could accommodate all spectators and that would facilitate a large press box.

    What was ultimately selected were two large banks of 10-tier bleachers that measured 60 feet in length that could accommodate upwards of 800 spectators. As an inclusive structure, the entire lower section was designed at grade level, allowing ground-level seating access.

    In between the two seating structures was an elevated 8’ x 24’ press box containing three separate rooms: one for the home team, one for the visiting team and one for members of the press, coaching and media operations with the school. Inside the press box a ships ladder was installed, allowing multimedia officials and students access to the contained filming area above.

     

    gym-divider-curtain-ebook-download

    Topics: Bleachers, Our Work, Press Boxes

       

    Subscribe to Email Updates

    download-sports-product-guide

    Recent Posts

    Posts by Topic

    see all

    Follow Us